PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Hujšanje s cimetom

Splošno o hujšanju s cimetom

Študije so pokazale, da lahko hujšate tudi s pomočjo cimeta. Zadostovalo bo, če boste v dnevni jedilnik dodali že samo pol ali celo čajno žlico svežega cimetovega prahu. Priporoča se, da ga zmešate v topli vodi skupaj s čajno žlico medu. S cimetom boste tako hujšali še uspešneje in povrhu vsega še zmanjšali tveganje za bolezni srca in ožilja.

Zdravilni učinki cimeta

Cimet je bogat z manganom, železom, kalcijem in vlakninami. V uporabi je že od srednjega veka naprej. Uporablja se za zdravljenje diareje, prebavnih motenj, preprečuje širjenje rakavih celic, nastanka čira na želodcu in pomaga pri zdravljenju bakterijskih okužb. Znižuje tudi nivo sladkorja v krvi in nivo slabega LDL holesterola. Nima pa vpliva na dober HDL holesterol. Zaradi omenjenih lastnosti je dober za srčne bolnike in prav tako za bolnike z diabetesom tipa 2.

Cimet in hujšanje

Cimet poviša raven inzulina v krvi in s tem padec koncentracije glukoze. Visoka raven sladkorja v krvi lahko povzroči povišano kopičenje maščobe v telesu. Cimet z uravnavanjem nivoja inzulina to prepreči in zato boste hujšali učinkoviteje. Vpliva tudi na način presnove sladkorja v telesu in preprečuje preoblikovanje metaboliziranega sladkorja v maščobo. Z zamikom prehoda hrane iz želodca v črevo pa tudi poveča občutek sitosti in zato boste pojedli manj kot bi sicer. Sodeluje tudi pri učinkovitejši predelavi ogljikovih hidratov tako, da boste nekaj teže izgubili tudi na ta račun.

Vključite cimet v vaš dnevni jedilnik

Načinov, kako vključiti cimet v vaš dnevni jedilnik je veliko. Lahko ga dodate zeliščnemu čaju ali skodelici žitaric, ki jih  pojeste zjutraj za zajtrk. Še več, čajno žličko svežega cimetovega prahu lahko posipate po toastu ali pa ga dodate skodelici kave. Lahko ga dodate tudi sadnim sokovom.

Cimetov prah, ki ga uporabljate mora biti svež. Samo cimet pa ne bo pripomogel k dolgoročni izgubi telesne teže. Za optimalne rezultate poskrbite, da boste jedli zdravo in bili dovolj telesno aktivni.

Komentarji (0)