PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Hujšanje z vodo

1. Vodo pijte čez cel dan

S pomočjo vode se boste počutili sitejše in tako ne boste posegali po visokokaloričnih obrokih (tudi kava) in prigrizkih, če pa že boste, bodo obroki manjši. Vnos manjšega števila kalorij bo uspešno vplival na izgubo telesne teže.

2. Spijte kozarec vode pred vsakim obrokom

Iz raziskav so ugotovili, da osebe, ki pred obrokom spijejo kozarec vode, pojejo manj ter posledično hujšajo bolje kot tisti, ki ga ne spijejo. Ugotovili so, da je ta učinek izrazitejši pri starejših kot pri mlajših osebah. Nekateri  priporočajo pitje vode pred, med in po obroku, saj naj bi ta izboljšala oz. pamagala pri prebravi ter tako pripomogla k hitrejšem hujšanju.

3. Zamenjajte sladke pijače z vodo

Sladke pijače kot so Coca Cola, Sprite ipd. vsebujejo veliko količino sladkorja in so posledične visoko kalorične. Veliko kalorij pa ne vsebujejo samo sladke pijače ampak tudi alkoholne: pivo, vino itd. zato je priporočljivo, da jih raje zamenjate za kozarec vode oz. pijete v zmernih količinah.

4. Pijte hladno voda za pospešitev metabolizma

V raziskavah so ugotovili, da lahko pitje hladne vode pospeši metabolizem, porabo energije in s tem izgubo telesne teže. Vzrok je v tem, da hladna voda ohladi telo, da bi se to nazaj segrelo porabi energijo. Ugotovili so, da se metabolizem pospeši 10minut po pitju hladne vode ter doseže vrh po 30-40 minutah.

5. Zamenjajte alkoholne pijače z vodo

Zamenjajte visokokalorične alkoholne pijače z enako količino vode.

6. Pijte vodo in znižajte vnos soli

Zmanjšanje vnosa soli lahko ugodno vpliva na izgubo telesne teže zaradi vode. Ob zadostnem pitju bo učinek še boljši.

7. Poskusite kratko detoksikacijsko dieto

Karatke vodne detoksikacijske diete ugodno vplivajo na izgubo telesne teže, boljše počutje in izboljšanje imunske odpornosti organizma. Za še boljši rezultate, vam svetujemo, da jih izvajate med lunini menami. Preberite si več o hujšanju z luno, kjer boste dobili povezave do kratkih detoksikacijskih diet z vodo.

Komentarji (0)