PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Nasveti za hitro hujšanje

1. Rekreirajte se pametneje

Več kilogramov boste izgubili, če boste kardio vaje izvajali v 3 do 4 krajših intervalih po 10min kot pa 1 velikem 30-40 minutnem.

V raziskavi na univerzi Pittsburgh so ugotovili, da so ženske, ki so med dnevom izvajale kardio vaje neprekinjeno 30-40 minut shujšale cca. 5.5kg medtem ko so tiste, ki so si trenining čez dan razporedile po 10minutnih intervalih v povprečju shujšale 9kg.

2. Vzemite si odmor

Študije so pokazala, da so tisti, ki so si med 1 urno kardio vajo na polovici vzeli  odmor (okoli 20min), shujšali približno 20% bolj od tistih, ki si ga niso.

3. Pijte zeleni čaj

Ugotovili so, da lahko s pitjem zelenega časa porabite od 35 do kar 43% več podkožne maščobe kot če ga ne bi pili. Priporoča se, da pijete od 3-5 skodelic zelenega čaja dnevno. Preberite si članek hujšanje z zelenim čajem za več informacij.

4. Jejte več vlaknin

Vlaknine vam lahko pomagajo pri izgubi telesne teže. Če jih boste jedli, vam bodo dale občutek sitosti in zato boste pojedli manj kot bi sicer.

Vlaknine prav tako upočasnijo prebavo in s tem preprečijo, da bi prehitro postali lačni. Dobe vir vlaknin so zelenjava, sadje, oreščki, fižol in nekatera žita.

Na dan naj bi pojedli od 20-35g vlaknin enakomerno razporejenih čez dan. Telo za prebavo priporočenega dnevnega  vnosa vlaknin porabi kar 150 kalorij kar pomeni, da bi na leto samo zaradi tega shujšali za 7kg.

5. Omejite vnos soli

Manj soli kot boste pojedli bolje bo. Priporoča se, da na dan v telo ne vnesete več kot 17g soli (1 žlica). Sol v telesu zadrži 50x več vode od lastne teže kar povzroči povečanje teže. Če boste zmanšali vnos soli, bo telo nekaj vode, ki je bila vezana na sol, izločilo.

Žeja je dober pokazatelj, da ste v telo vnesli preveč soli. Ko je raven soli visoka, telo potrebuje veliko tekočine. To je tudi razlog, da nekateri lokali ponujajo brezplačen slan prigrizek (arašidi ipd.) -> postali boste žejni in naročili boste več pijače.

Komentarji (1)

#1 - Špela, 20.04.2019 ob 17:04
Dobri nasveti