PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Hujšanje z lubenico

Lubenica je idealen sadež za hujšanje v poletnih dneh. Je osvežilna, sveža, nizkokalorična in lahko dosegljiva. Z njeno pomočjo so shujšali mnogi. V članku si boste lahko prebrali zakaj je hujšanje z lubenico učinkovito na koncu boste pa našli še povezavo do odlične diete z lubenco s pomočjo katere se boste zagotovo znebili nekaj odvečnih maščobnih blazinic.

Zakaj je hujšanje z lubenico učinkovit?

Hujšanje z lubenico je učinkovito iz več razlogov. Spodaj bomo našteli poglavitne.

 1. Lubenica vsebuje malo kalorij

  Poglavitni razlog zakaj je lubenica učinkovita pri hujšanju je v tem, da vsebuje zelo malo kalorij. Kar 92% lubenice predstavlja voda. Na 100g lubenice boste tako zaužili le 30 kalorij. Dala vam bo očutek sitosti zaradi katerega boste pojedli manj kot bi sicer telo pa bo oskrbela z veliko zdravilnimi sestavinami kot sta vitamin C ter likopen, ki je eden izmed močnejših antioksidantov. Zaradi sladkosti in odličnega okusa bo tudi služila kot odlično nadomestilo visokokaloričnim sladicam in nezdravim prigrizkom zato imejte nekaj rezin lubenice vedno na dosegu rok. Hranite jih v hladilnku.

 2. Lubenica je zelo vsestanska

  Pripravite jo lahko na veliko različnih načinov. Lahko jo pojeste sveže narezano, kot sorbet ali zmiksano v sok. Lahko jo pripravite kot hladno juho ali popečete na žaru. Lupino lahko skuhate kot zelenjavo, semena pa prepražite za okusen prigrizek. Zaradi veliko načinov priprave se jo ne boste zlahka naveličali.

 3. Uporabite jo za odžejanje

  Pijače s katerimi se ponavadi odžejate v vročih poletnih dneh so visokokalorične. Zamenjajte jih z nizkokalorično lubenico, ki bo poleg hidratacije vaše telo oskrbela z nujno potrebnimi elektroliti kot je na primer kalij.

 4. Citrulin

  Bel del lubenične lupine in lupina sama je bogata z neesencialno aminokislino - citrulinom. Ta se v športu uporablja za zmanjševanje mišične utrujenosti. Manj kot boste med telesno aktivnostjo utrujeno dlje boste aktivni in tako hujšali še učinkoviteje. S pomočjo citrulina bo tudi okrevanje hitrejše zato pri uživanju lubenice le glejte, da boste zaužili tudi beli del lupine.

 5. Lubenica je bogat vir antioksidantov

  Lubenica je bogata z vitaminom C, A in prav tako z likopenom, ki je eden izmend močnejših naravnih antioksidantov. Ti bodo iz telesa odstranili proste radikale in vas tako obvarovali ali zmanjšali tveganje za nastanek nekaterih bolezni (astma, bolezni srca...), počutili se boste bolje in tako imeli še več motivacije za aktiven in zdrav način življenja, ki bo vsekakor pripomogel k izgubi odvečnih kilogramov

Oglejte si tudi 9-13 dnevno dieto z lubenico.

Komentarji (0)