PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Kaj je ločevalna dieta?

Ločevalna dieta

Ločevalna dieta je ena izmed najpriljubnejših shujševalnih diet. Temelji na ločevanju hrane oz. spoznanju, da lahko s pravilnim kombiniranjem hranil vplivamo na metabolizem in posledično izgubo telesne teže. Ločevalno dieto izvajamo 90 dni zato jo imenujemo tudi 90 dnevna ločevalna dieta ali angleško 3MD (3 Months Diet).

Zakaj je ločevalna dieta priljubljena?

Ločevalna dieta je priljubljena zato, ker se nam pri njej ni potrebno odpovedati hrani, stradati in preštevati kalorij ampak z ločevanjem hrane le spremenimo naše prehranjevalne navade. Jemo lahko toliko kot smo pred dieto.

Cilj ločevalne diete

Glavni cilj ločevalne diete je v spremembi metabolizma v organizmu in s tem posledično dolgoročna ohranitev primerne telesne teže. Z ločevalno dieto naj bi v 90ih dneh lahko shujšali tudi od 18kg do kar 25kg. Pri tem velja omeniti, da naj bi bilo po zdravstvenih merilih v 90 dneh zdravo shujšati okoli 15kg.

Ključno pri ločevalni dieti je pravilno kombiniranje živil

Z ločevanjem ozirom pravilnim kombiniranjem živlil ogranizmu pomagamo, da hrano prebavi hitro in učinkovito. V primeru nepravilne kombinacije telo za prebavo porabi veliko energijo zato smo po obroku utrujeni in se počutimo slabo.

Telesna aktivnost med ločevalno dieto

Tudi med ločevalno dieto je priporočljivo biti telesno aktiven. Osnovno pravilo hujšanja je zmanjšan vnos kalorij ob povišani porabi le-teh. Priporočljivo je, da se gibate vsak dan vsaj pol do ene ure.

Naslednjih 90 dni

Po 90ih dneh, diete ne smete izvajati naslednjih 30 dni (priporočljivo 90dni). Prehranjevati se začnete normalno - torej lahko začnete mešati beljakovine, OH, škrob. Če želite, lahko za zajtrk še vedno jeste samo sadje. Po 30ih oz. 90ih dneh dieto ponovite še enkrat.

Sedaj, ko veste kaj ločevalna dieta je, vam predlagamo, da si preberete članek ločevalna dieta po dnevih v katerem boste zvedeli vse o ciklusih ter prehranjevalnih dnevih pri ločevalni dieti.

Komentarji (4)

#1 - Špela, 20.04.2019 ob 17:04
Ločevalna dieta res deluje zato jo priporočam vsem, ki bi radi shujšali.
#2 - Andreja, 20.04.2019 ob 17:04
Jih poznam veliko, ki so shujšali s pomočjo ločevalne ditete in večina je bila z rezultati zelo zadovoljna. Slaboste je le, da jih je nekaj izmed njih po ločevalni dieti hitro pridobilo izgubljene kilograme nazaj in še kakšnega zraven tko da se morata po dijeti vsekakor paziti na prehrano!
#3 - Anja89, 20.04.2019 ob 17:04
Tudi meni je ločevalna dieta precej pomagala. Mi je pa všeč predvsem, ker se lahko občasno pregrešiš
#4 - enka*, 20.04.2019 ob 17:04
Lačevalna dieta je fajn, pa še ni se jo tako težko držati tudi po koncu, vsaj v manjši meri.