PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Dieta z lubenico

V članku vam bomo predstavili odlično 9 do 13 dnevno dieto z lubenico, ki bo očistila vaše telo toksinov ter pripomogla k izgubi odvečne telesne teže.

O hujšanju z lubenico smo že pisali. Na kratko povzeli nekaj dejstev, ki jih o tem slastnem sadežu mogoče še ne veste. Lubenica vsebuje kar 91% vode in samo 6% sladkorja. Bogata je z vitaminom C, beta karotenom, vitaminom B1 in B6, likopenom (antioksidant), kalijem in magnezijem. Na 100g vsebuje le 30 kalorij zato je zelo primerna tudi za hujšanje.

Tako kot pred vsako dieto, se je tudi pred to dobro posvetovati z zdravnikom. Dieto uporabljate na lastno odgovornost, veseli pa bomo vseh vaših komentarjev, izkušenj in mnenj, ki jih lahko pustite na dnu strani.

Dieta

Dieta z lubenico je sestavljena iz dveh stopenj.

1. stopnja

Prve tri dni lahko uživate samo in izključno lubenico. Dieta je tako precej restriktivna tako po vnosu kalorij kot tudi hranil, a zdrav posameznik naj bi ji lahko brez težav sledil.

2. stopnja

Druga stopnja diete z lubenico ni tako restriktivna in vsebuje 2 dnevna obroka ter lubenico kot vmesnega. Stopnja traja od 6 do 10 dni. Priporočamo vam, da se jo držite vsaj 6 dni.

Ker vsebuje lubenica veliko vode, mogoče ne boste čutili žeje. Če boste želeli kaj spiti, pa naj bo to le navadna voda.

Obroki in prigrizki diete z lubenico

Zajtrk

- 1 skodelica žitaric z mlekom
- rezina sira

Prigrizek

- 2 do 3 rezine lubenice

Kosilo

- izberite en obrok izmed naštetih: na žaru pečen ali kuhan piščanec (brez kože), riba ali pusta govedina brez dodane maščobe
- solata pripravljena iz zelenjave po želji. Za preliv lahko uporabite le nekaj kaplic olivnega olja ter malo kisa ali limone

Večerja

- 2 do 3 rezine lubenice

Oglejte si tudi članek 5 dnevna dieta z lubenico.

Komentarji (0)