PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Hujšanje z jabolki

Splošno o hujšanju z jabolki

Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran. Star pregovor v katerem je nekaj resnice. Jabolka so zdrava povrhu vsega pa so vam lahko še v pomoč pri izgubi telesne teže. Če želite shujšati s pomočjo jabolk, pojejte 3 jabolka na dan. Lahko pred vsakim obrokom ali med obroki kot prigrizek. Če se boste držali tega preprostega nasveta, lahko pričakujete izgubo okoli 0.2kg vsak teden naslednjih 8 tednov. Težo boste izgubili tudi, če prehrane in rekreaciji ne boste spremenili.

Če boste spremenili še prehranjevalne navade in jedli bolj zdravo ter poskrbeli za dnevno telesno aktivnost, bo hujšanje še učinkovitejše.

Zakaj je hujšanje z jabolki učinkovito?

1. Jabolka vsebujejo veliko vlaknin (okoli 5g na jabolko), ki povzročijo, da se boste pred in med obroki počutili sitejše. S samo tremi jabolki boste zaužili okoli 15g vlaknin kar predstavlja polovico priporočenega dnevnega vnosa vlaknin (25-40g). Višji dnevni vnos vlaknin igra pomembno vlogo pri hujšanju.

2. Če boste pred obrokom pojedli jabolko, ne boste pojedli toliko kot bi sicer. Med obroki pa se boste izognili nezdravim, visokokaloričnim prigrizkom.

3. Vlaknine, ki jih vsebujejo jabolka bodo izboljšale prebavo in preprečile zastajanje odpadnih snovi v debelem črevesu.

Komentarji (0)