PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Ločevalna dieta po dnevih

Ciklusi ločevalne diete

Ločevalna dieta pozna tri cikluse:

1. OČIŠČEVALNI CIKLUS, ki traja med 4. in 12. uro. V tem času se je dovoljeno minimalno prehranjevati. Jejte predvsem sadje in pijte večjo količino vode, nizkokaloričnih napitkov ali čaja.

2. PREHRANJEVALNI CIKLUS,  ki traja med 12. in 20. uro. V času prehranjevalnega ciklusa (čas kosila in večerje) se lahko prehranjujete neomejeno. Pomembno je le, da pravilno ločujete hrano ter čas med obroki. Pri beljakovinskem dnevu morajo med obrokoma miniti vsaj 4 ure, pri škrobnem ali ogljikovo-hidratnem vsaj 2 ter pri sadnem (vitaminskem) od 1-2h. Pri slednjem je priporočljivo imeti več obrokov saj se vsak sadež šteje za obrok.

3. PREBAVNI CIKLUS, ki traja med 20. in 4. uro. Ta čas je namenjen prebavi zato se ni dovoljeno prehranjevati. Če ne zdržite, pojejte sadje ali spijte vodo.

Prehranjevalni dnevi ločevalne diete

Ločevalna dieta je sestavljena iz 4 prehranjevalnih dni in enega dodatnega:

  • BELJAKOVINSKI DAN
  • ŠKROBNI DAN
  • OGLJIKO-HIDRATNI DAN
  • SADNI (VITAMINSKI DAN)
  • ter dodatnega, ki mu pravimo VODNI DAN in je najmenjen čiščenju organizma ter se ga izvaja le vsak 29. dan torej 3 krat v 90ih dneh.

Dieto vedno začnemo v omenjenm vrstnem redu torej najprej beljakovinski dan nato škrobni, ogljiko-hidratni ter sadni dan. Ko štiri dnevni ciklus končamo, ga zopet začnemo v omenjenm vrstnem redu. Ključno pri ločevalni dieti je, da se držimo zaporedja prehranjevalnih dni ter da pravilno kombiniramo oz. ločujemo hrano.

Kaj jesti za posamezne prehranjevalne dni?

Spodaj si lahko ogledate dovoljena živila za posamezne prehranjevalne dni

Komentarji (0)