PRIJAVI SE
in sodeluj na forumu, komentiraj, ocenjuj... Registriraš se v samo 10ih sekudah!
Hujšanje

Hujšanje z medom

Splošno o hujšanju z medom

Mnogi si ne bi mislili, da lahko nekaj sladkega pripomore pri izgubi telesne teže vendar se je izkazalo, da lahko s pomočjo medu hujšate še učinkoviteje. Med vsebuje enostaven sladkor vendar za razliko od rafiniranega sladkorja vsebuje tudi koristne vitamine in minerale. Za prebavo sladkorja telo porablja dragocene vitamine in minerale, ki so shranjeni v telesu in so ključni pri razgradnji maščob in holesterola. Z uživanjem prevelike količine rafiniranega sladkorja boste tako pridobili na telesni teži, ne samo zaradi kaloričnosti ampak tudi, ker pri razgradnji sladkorja telo porablja vitamine in minerale. Z uživanjem medu, ki vsebuje veliko hranljivih snovi bo učinek naspoten, hujšanje bo učinkovitejše. 

Kaj vse vsebuje med?

Med vsebuje veliko hranil kot so proteini, voda, vlakna, sladkor in veliko različnih vitaminov in mineralov. 

Minerali, ki jih vsebuje med: železo, natrij, kalij, fosfor, cink in kalij.

Vitamini, ki jih vsebuje med: folata, niacin, riboflavin, vitamin C in vitamin B-6.

Z uživanjem medu boste zmanjšali tveganje za srčno-žilna obolenja in kljub sladkorju ne boste povečali telesne teže. Iz študij so ugotovili, da med pomaga tudi pri zmanjšanju holesterola v krvi (v primerjavi s sladkorjem). 

Koristni nasveti pri hujšanju z medom

1. sladice sladkajte z medom namesto z belim sladkorjem. Zamenjava rafiniranega sladkorja z medom bo pripomogla, da bo telo prejelo več hranilnih snovi in manj kalorij. Če vam zapaše kaj sladkega, raje vzemite med kot sladkor.

2. po obroku spijte kozarec tople vode s čajno žličko medu za pospešitev prebave. Pravilna prebava pripomore, da telo shrani minerale in vitamine, ki pospešijo razgradnjo maščobe ter odstrani že nakopičeno maščobo.

3. o hujšanju z limono smo že pisali. Priporočamo vam, da zjutraj pred zajtrkom spijete kozarec tople vode kateremu dodate limono in čajno žličko medu. Kombinacija medu in limono deluje detoksikacijsko in pospeši metabolizem. 

4. zmešajte 1 čajno žličko cimeta in 1 čajno žličko medu v kozarcu tople vode. Izkušnje potrjuje, da lahko s to kombinacijo izboljšate hujšanje, a raziskave tega ne potrjujejo. Kozarec medu in cimeta spijte zjutraj, ko se zbudite in zvečer pred spanjem.

Komentarji (0)